header interior
I 1985 købte Jens Egede en kranbil og startede som selvstændig vognmand under navnet Nuuk Transport. Han købte snart en bil til og det gik jævnt fremad. Firmaet bestod da af 1- 3 mand.

I 1989 startede firmaet med losninger på Nuuk havn, under navnet Usit Nuuk ApS og ekspanderede til at have omkring 30 ansatte.

1996 blev firmaet omlagt til anpartsselskab under navnet Nuuk Transport og Usit Nuuk ApS. Herefter gik det støt fremad og i 1998 blev den kommunale dagrenovation overtaget og firmaet havde ca. 50 ansatte.

1998 tog Jens Egede, Edward Niclasen ind som partner og medejer under navnet Nuuk Transport ApS. Efter en profilering stod Nuuk Transport alene om losning af fiskeskibe på Nuuk Havn.

2001 omlagde vi den kommunale dagrenovation med et nyt og miljøvenligt koncept og overtog den kommunale natrenovation. I dag har kun få huse i behov for natrenovation og Kommunegarfik Sermersooq hjemtog i 2010 opgaven.

I 2002 inkluderedes dagrenovation for Boligselskabet INI og vi blev landets største affaldsoperatør – og det er vi stadig.

2003, for at samle hele virksomheden under et tag, købte Nuuk Transport den tidligere fiskefabrik GFI på havnen i Nuuk og fik dermed 4.000 m2 under tag. Det gav mulighed for at åbne spisestedet Igaffik.

2009 blev Nuuk Transport omlagt til et aktieselskab under navnet Nuuk Transport A/S. Firmaet havde på det tidspunkt ekspanderet til at have 110 ansatte og til at være et af Grønlands største transportselskaber.

2010 begyndte firmaet at udbygge, Ilisivik, vores nye udendørs oplagringsfaciliteter i Nuuk forstaden, Qingorput. Samme år startede vi et succesfuldt arbejde for olieeftersøgningsbranchen.

2013 stod Ilisivik færdig med overvåget opbevaring og miljørigtigt vaskeanlæg med olieudskillelse. Ny frostfri hal på 800 m2 med 8 m fri højde ved havnen i Nuuk står også færdig.